Pek çok insan disiplinin, yaptığımız şeylerle ilgili olduğunu düşünür:
Odaklan
Zorla
İrade gücünü artır
Güçlü ol
Bir alternatif önermek istiyorum:
Daha disiplinli olmanın en iyi yolu, daha fazlasını değil, daha…
Kariyerinizde ilerlerken süreci nasıl yönetmelisiniz?
Öncelikle hedeflerinizi belirlemeli, sonrasında plan yapmalı ve bunların ardından da harekete geçmelisiniz. Bu adımların her biri ince düşünülmesi gereken, kendinizi ve ne istediğinizi ölçmenizi sağlayacak…
Uzun Tatillerin Ardından İşe Dönüş: Verimli ve Motive Olarak İşe Başlama İçin İpuçları
Uzun bir tatilin ardından işe geri dönüş yapmak her zaman kolay olmayabilir. Yeniden çalışma düzenine alışmak ve…
İş kurmak için en uygun ülkeyi seçmek, başarılı bir işletme açmanın temel faktörlerinden biridir. 2023 yılında iş kurmak isteyen girişimciler, dünya genelinde farklı ülkeler arasında seçim yapabilirler. Ancak bazı ülkeler,…
Bir çoğumuz için tanıdık bir alıntı üzerine bir şeyler yazmak istedim. Francesc Miralles, Ikigai – Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı isimli kitabında diyor ki;
“Japonlara göre insanın üç yüzü…
Hepimiz ihtiyaçlarımıza göre bir ömür yaşarız. Bu durum için birbirine paralel veya farklı cevaplar veriyor olabilirsiniz. Ancak ‘’İhtiyaçlar neye göre belirleniyor?’’ sorusuna vereceğiniz cevapları merak ediyorum.
Para kazanmak, kaliteli bir…
Kurumsal Anlayışta Bütünsellik
İnsan vücudunu bir bütün olarak ele aldığımızda, bu ana yapıyı oluşturan parçalardan birinde yaşanılan herhangi bir sorunun bütünün işleyişinde de çeşitli problemlere neden olacağı açıkça görülebilir. Sözgelimi,…
Dikiz aynasına bakarak ileri gitmeyi denediniz mi? Sakın denemeyin; büyük ihtimalle başınıza bir şey gelecektir.
Öyle ki, her şeyden önce geride bıraktığınız yolun ivmesinde hareket ettiğiniz için, gideceğiniz yönü şaşırabilirsiniz.…
Çocukluğumuzda başlıyor aslında ‘hızlı ol’ algısı.
Ortalama 3 yaşına kadar hız kumandası ebeveynlerimizde oluyor. Yürümek için harcanan çaba, ilk konuşma için verilen emek, tabağındakinin hepsini bitirirsen hemen büyürsün masalları... Sanırım…
Okuduğumuz -tekil olarak- her kitap aslında eksiktir. Gerçek ya da hakikat dediğimiz şeyin her zaman birden fazla -hatta bazen yüzlerce- yansıması vardır. Örneğin; herhangi bir ortam ortaya şöyle bir soru…