Stres Yönetiminde Etkili Olabilecek 5 Teknik
Stres, modern yaşamın kaçınılmaz bir parçasıdır. İş yükü, finansal zorluklar, ilişkiler ve sağlık sorunları gibi hayatın farklı alanlarından kaynaklanan stres, zamanla fiziksel ve duygusal…
Duygusal zeka, kendinin ve başkalarının duygularını anlama, yönetme ve etkili iletişim kurma becerisidir. Bu beceri, hemen hemen her zaman kullanabileceğimiz önemli bir yetkinliktir. En temelde, kişinin kendi duygularını tanıyarak, hem…
Günümüz kaotik iş hayatında başarılı olmak için sadece teknik becerilerin yeterli olmadığı hepimizin malumu. Zihin sağlığı yönetimi ve muhafazası da en az teknik beceriler kadar önemli. Peki ama neden? Zihin…
Sosyopatlar, toplumda genellikle olumsuz bir imajla anılan bireylerdir. Ancak İşyerinde Sosyopatın Öne Geçme Rehberi kitabının yazarı Elliott, sosyopatların bazı özelliklerinin, iş hayatında başarılı olmak için avantaj sağlayabileceğini savunuyor. Kitapta, sosyopatların…
Hepimiz ihtiyaçlarımıza göre bir ömür yaşarız. Bu durum için birbirine paralel veya farklı cevaplar veriyor olabilirsiniz. Ancak ‘’İhtiyaçlar neye göre belirleniyor?’’ sorusuna vereceğiniz cevapları merak ediyorum.
Para kazanmak, kaliteli bir…
Gelişim için yönelebileceğimiz birden fazla yol var. “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” derler ya tam da bu sözde belirtildiği gibi başarılı olmak ve bugünkü halimizden daha iyi bir ben’e…
Dünyanın, doğa olaylarının, maddenin ve nihayetinde içerisinde yaşadığımız koca evrenin matematiksel ve fiziki kuralları var. Adeta büyülü bir ritüelmiş gibi matematiksel denklemler ve fizik biliminin yöntemleriyle göremediğimiz maddeleri bile öncesinde…
Dikiz aynasına bakarak ileri gitmeyi denediniz mi? Sakın denemeyin; büyük ihtimalle başınıza bir şey gelecektir.
Öyle ki, her şeyden önce geride bıraktığınız yolun ivmesinde hareket ettiğiniz için, gideceğiniz yönü şaşırabilirsiniz.…
Akademik çalışmaların gündelik hayata uyarlanAmaması birçok okur-yazarın şikayet ettiğin şeylerin başında geliyor. Özellikle sosyal bilimler gibi direkt gündelik hayatımıza odaklanan disiplinlerdeki çıktılar maalesef makale düzeyinde kısırlaşıp kalıyor. Mikael Krogerus ve…
İnsanlık olarak deyim yerindeyse algılarla yaşıyoruz. Devletler, hükümetler, şirketler, çalışma arkadaşlarımız, aile bireyleri, eş ve dostlarımız... Temasta olduğumuz herkes ve her şey için zihnimiz birtakım süreçler yürütüyor. Bu süreçlerin sonucunda…